22.6.07

lapsus calami

Dakle badić je heklan, a ne pleten, pareo također heklam ,a tuniku pletem. Nisam obraćala pažnju, dok Jana nije ostavila komentar kako badić izgleda kao heklan - i je heklan! Ovaj puta nije lapsus lingue , nego lapsus calami! Ispričavam se zbog netočnog navoda!
Konačno sam našla podstavu za narančastu torbu i to u ormaru od jedne plahte! Jako mi se sviđa uzorak, tako da sam odlučila pokvariti plahtu koju ionako nekoristimo jer nema gumu okolo.
Evo i slika tunike u izradi. Pletem ju debelim iglama da bude rupičasta:

I konačno pareo koji heklam, ali mi je ponestalo konca, ne vidi se puno jer sam napravila tek par redova!

In previous entry I made mistake. I write that this bikini was knitting, but I crochet this bikini, so I'm sorry ! This yellow thing will be a tunic for me, and this red thing will be something for my older daughter. I don't know how to write this on English!

Broj komentara: 7:

DEA kaže...

Ova plahta je idealna za podstavu tvojoj torbi!!!A tunika mi izgleda ko paučina,pazi samo da negdje ne zapneš s njom da se ne začehne koja nit!Ovaj početak mi izgleda sjajno...Čekam gotovu na modelu naravno!

drenka kaže...

meni se svidja tunika. a podstava je preslatka i odgovara na torbicu.

Zana kaže...

Goce, svi radovi su super. Onaj crni top mi je naj. Imaš li kakvih uputstava, što se tiče veličine. Pozdrav!

bodulka kaže...

Goce draga, ti mene bacaš u depresiju, toliko radova u tako malo vremena i to pored posla, muža i 4 djece. Sigurno imaš kućnu pomoćnicu! Ili ako nemaš onda sigurno nisi s ovog planeta ...nešto poput 5. elementa?!

Goce kaže...

*Bodulka s ovog sam planeta, nemam kućnu pomoćnicu, no mama mi pomaže!¨Zahvalna sam joj na tome!
*Zana nemam neku mjeru, sve radim od oka, ako hoćeš mogu ti izbrojiti očice pa da ti napišem, to bi bilo otprilike za veličinu 38!
Dea i Drenka hvala na komentaru!

ljerka kaže...

Predivni su ti radovi .Brza si a i boje mi se sviđaju,ali najviše od svega mi se sviđa tvoja ideja rezanja plahte.Imamo nešto zajedničko.Ja režem gumbe s bluza kao metnut ću druge i nikad.A još je gore kad otkrijem šos sa postavom kakva mi baš taj čas treba....Možeš li zamisliti koliko sam robe stavila na stranu s mi9šlju budem na godinu ....Pozdrav Ljerka

ljerka kaže...

I skoro zaboravih !!!!!!Ja sam imala 3 djece i puno više vremena za sebe.a bila sam dobra i brižna majka.Iskoristi čim više i nikada ali nikada nemoj se zapustiti....Ljerka!